2015 Szigetmonostor,
Pusztamonostori út 7.
Telefon:+36 30 563 86 17
E-mail: info@roselovarda.hu
Térkép >>
hu   en
HívásTérkép

Bemutatkozás

György Tímea:

Gyerek korom óta lovagolok, ez alatt az idő alatt megjártam a lovakkal való foglalkozás mindenfajta szegmensét. (Voltam lelkes bérlovas, lovász majd segédoktató, táborvezető, pályaépítő segéd, díjlovagló versenyeken írnok, majd díjlovaglásban és díjugratásban versenyző). Lovas pályafutásomat a zsámbéki Szent György Lovasklubban kezdtem, ahol nagyszerű alapokat kaptam. Majd 2003-ban találtam rá Roseanne nevű lovamra, akinek a segítségével sikerült a lovaglás mélyebb rejtelmeibe merülnöm, hiszen Rose jelleme sarkallt arra, hogy még jobban megértsem a lovak lelkivilágát. Ebben az évben találkoztam az akkori tanárommal, Mészáros Gyulával, akitől a klasszikus idomítás alapjait kezdtem tanulni, majd 2004-ben, egy Parelli kurzus keretében ismerkedtünk meg a természetes lókiképzéssel és ezen az úton haladtunk tovább. Minden időmet, amennyit az egyetem mellett lehetett, a lovaglásnak szenteltem és ez alatt az idő alatt Rose lovam óriási változáson ment keresztül. Nagyon sokat tanultam Rosetól és Gyulától egyaránt, amiért mindig is hálás leszek. Ez az öt év számomra a tanulásról szólt, ami nem csak a természetes lovazásra igaz, hanem a mezőgazdaságra, állattenyésztésre, -tartásra is. Ugyanis, amit az egyetemen elméletben tanultam, azt láttam és tapasztaltam gyakorlatban is. Például minden évben valamilyen tanulmányútra mentünk a lovas csapattal azért, hogy lássuk, milyen az európai lovasvilág. Állomáshelyek a teljesség igénye nélkül: Csehország- Honza Bláha bemutató (2006), vagy Nagy Brittania-Lóetológiai Konferencia (2007), ahol Ray Hunt volt az előadó. Miután diplomáztam az egyetemem (2008), mint okl. agrármérnök, állattenyésztő, a saját utamat szerettem volna járni, ezért Gyulával útjaink szétváltak. Ebben az évben szerveződött az első Honza Bláha kurzus Magyarországon, így vált tréneremmé Honza Bláha, aki abban segített, hogy a felszerelés nélküli munkát magasabb szintre emeljem, mind földről, mind lóhátról. Honza azóta folyamatosan jár hozzánk és kíséri figyelemmel munkámat. 2009-ben jelentkeztem a Lovastanár- és szervező szakra, amit 2011-ben jeles minősítéssel végeztem el. Az elméleti tanulás nagyon hasznos volt, ugyanis a tanultakat azonnal át tudtam ültetni a gyakorlatba, hiszen a mindennapokban több lóval is dolgoztam. A képzés nagyszerűsége abban rejlett, hogy az ország legnagyobb szakembereitől tanulhattunk több héten át pl.: Dallos Gyula, Széplaki Pál, Tuska Pál, Lázár Zoltán, Lázár Vilmos, Janik Attila, Stróbl Dorottya, Szalontai Zoltán, 2010 májusától kezdtem el tanítani és lovakat lovagolni hivatásszerűen. Ez azt jelenti, hogy átlagban 15-20 lóval és lovasával foglalkozom kivel heti, kivel havi, kivel pedig kurzus formájában félévi rendszerességgel.

György Attila:

Az agrárium iránti érdeklődésem gyermekként, a háztájiban tartott (haszon)állatokkal és a termesztett (haszon)növényekkel vette kezdetét, majd a mezőgazdasági szakközépiskolát érintve a gödöllői Szent István Egyetemen teljesedett ki. Itt diplomáztam, mint okl. agrármérnök.

A lovak szeretete mindig is megvolt, de szívemhez közel inkább a gazdasági (haszon)állatok és növények állnak, melyek tartása/termesztése ugyanúgy szakértelmet, időt, türelmet és szeretetet igényel, akárcsak a lovak képzése.

A Roselovarda működtetése teljes lényemet igényli, és ennek nagy örömmel teszek eleget, hiszen feleségemmel, Tímeával közös célunk egy olyan lovas oktatási hely működtetése, ahol a tanulni vágyók szakmai felügyelet mellett, többek között megtanulnak „lóul” gondolkodni ill. ahol ló és lovas egyaránt jól érzi magát.

Idézet

2015 Szigetmonostor,
Pusztamonostori út 7.
Telefon:+36 30 563 86 17
E-mail: info@roselovarda.hu
Térkép >>
2011 Roselovarda.hu Minden jog fenntartva!